Susu

  • Patchcoat Sweet Dream
  • s. 31.12.2008
  • australianpaimenkoira, narttu (steriloitu)

Susu on vanhana ja viisaana syntynyt pikkuaussie, jolle sana minä on tuntematon käsite, sillä sille kaikki tapahtuu aina monikon ensimmäisessä persoonassa, vakaassa me-hengessä. Niinpä minun tehtäväni on toimia paineilevan paimenen varahermoina ja palkinnoksi tästä pestistä saan mainion treeni- ja kisakaverin, joka pomppisi vaikka nokallaan, jos niin pyydettäisiin. Susu utopioi kolisevista pakastimista ja astianpesukoneista vapaasta maailmasta, jossa olisimme mieluusti kahdestaan pallomerien ja wubbapuiden ympäröimänä. Suppilonokalla on myös järjestyksenvalvojan pätevyys käpälässä ja se harrastaa jodlaamista (etenkin tokotreeneissä).

Susu on luonnetestattu kahden ja puolen vuoden iässä tuloksella +157 pistettä, laukauskokematon. Kokonaispottia enemmän kertonee tämä selostus – osa-aluepisteet, tuomareiden kommentit ja omat pohdintani.

Susun kanssa harrastamme pk-hakua, tokoa (VOI), agilityä (maksi3) ja vesipelastusta.

Näyttelyistä Susulla on ERI, EH ja 2xH. Susu on siro ja tasapainoinen aussie, joka liikkuu vaivattomasti ja kevyesti. Strategiset mitat kutakuinkin 14 / 48 notta mahtuu pienempäänkin tilaan ja syliinkin sopivasti. Korvat ovat mallia propelli ja nenä sopivan puikula namien kalasteluun kapeistakin taskuista.

Susu jalostustietokannassa