Mörkö

dsc_7540.jpg

  • East Beast Casper
  • s. 7.8.2005
  • cavalier kingcharlesinspanieli, uros (kastroitu)

Mörkö – yhdeksän kiloa impulsiivista iloa. Tulta ja tappuraa pienessä mustassa paketissa, loputtomasti sisua ja uskoa itseensä. Minirotikka seurakoiran valepuvussa. Uskon, että Mörkö on koira, jollainen minun on kunnia kohdata vain kerran elämässäni: ällistyttävän älykäs pikkuruinen eläin, joka ei milloinkaan lakkaa yrittämästä. Häntään on asennettu kestoakut ja jokaisella pilvellä on, ellei kultainen, niin ainakin ruuantuoksuinen reunus. On Mörkön kanssa tassua väännettykin ja väännetään edelleen, mutta ei siitä pääse yli eikä ympäri – se on maailman paras ystävä, jota olen opetellut rakastamaan täysin ehdoitta, myös sen ollessa kipeä ja kiukkuinen. Onneksi tähän asti jokaista sadetta on seurannut lopulta aurinko.

Mörkölle diagnosoitiin heinäkuussa 2009 parantumaton neurologinen sairaus syringomyelia, minkä takia se viettää nykyään sairaseläkeläisen päiviä oloneuvoksen virastaan nauttien. Lisäksi Mörkön menoa hidastavat (vaan eivät onneksi estä) nivelrikko lonkissa, sivuääni sydämessä (vakavuus 3/6) sekä lääkityksen takia lievästi kohonneet maksa-arvot. Lääkityksenä Mörköllä on hermokipulääke Gabapentin 2 x 150 mg vuorokaudessa ja kortisoni Prednisolon 5 mg aamuisin. Lisää Mörkön sairastamisesta löytyy Mörkö sairastaa -kategorian alta ja syringomyelia-artikkelit löytyvät täältä. Vuoden 2009 sairaskertomuksen voi lukea täältä.

Agilityssä Mörkö vipelsi ennen rajumpaa sairasteluaan MINI3-luokkaan, muissa lajeissa pikkukoira ei ehtinyt valloittaa kisakenttiä. Harrastusvalikoimaan ovat vuosien varrella kuuluneet toko, mejä, näyttelyt (5xH, 4xEH) sekä rallytoko. Olen monesti sanonut, että palveluskoirarotuinen turre Mörkön henkisellä kapasiteetilla olisi helmi. Tuolla sinnikkyydellä, taistelutahdolla ja itsevarmuudella pääsisi pitkälle.

Mörkö jalostustietokannassa

-> lue lisää!