Pilvien alla, maan päällä

Posted by - on Marraskuu 15, 2012
Yleinen

Kiitos vielä kaikille edelliseen kirjoitukseen tulleista kommenteista! Tosi mukavaa huomata, että tauosta huolimatta teitä on vielä siellä ruutujen toisilla puolilla Jokin järkevämpi systeemi tähän bloggailuun kyllä pitäisi kehitellä – lauman kahtiajako kun ei ole vielä kunnolla virtuaalimaailmaan ehtinyt. Nyt siis joensuulaisten Topin, Mörkön ja Viirun kuulumiset löytyvät pääosin äitini Satun blogista, ja tämä webbikoppi on lähes yksinomaan Susun, vaikka otsikko ja infosivut kovasti muuta yrittävätkin väittää. Tämä omalla kotisivutilalla oleva wordpress-tekele tuntuu olevan jo aikansa elänyt ja Bloggerin jalkoihin jäänyt juttu, mutta toisaalta en kuitenkaan haluaisi luopua tästä. Lieviä kauhuntuntemuksia herättää myös se seikka, että en ole saanut blog.hulleri.netiä varmuuskopioitua talteen onnistuneesti eli aika köpelösti käy monen vuoden muistolaarin, jos jotain jossain menee solmuun. Se olisi aika pitkän itkun paikka. Avuliaita tietokonevelhoja siis kuulutetaan! Tai fiksuja mielipiteitä muutenkin tähän blogipulmaan.

Meille kuuluu vaihtelevaa. Olen taas onnistunut olemaan urheilija ei tervettä päivää näe -lausahduksen malliesimerkki ja kärsinyt kantapään rasitusvammasta viimeiset viikot. Hoitona on mikäs muukaan kuin lepo… Aikani yritin aivojumppailla aussieta sisällä ja kävin jopa aamuhämärässä tekemässä esineruutuja Vallilanlaakson puiston metsäläikkään, mutta vaikka hoksottimien treenaus tärkeää onkin, täytyy myös tassujen saada haastetta. Alkusyksystä bongasin rantatiellä vauhdikkaan parin: nainen ajoi pyörällä ja vierellä juoksi bordercollie irti, ja esimerkin innostamana päätin uskaltaa kokeilla samaa aika monesta liikkuvasta osasta huolimatta. Testi onnistui yli odotusten ja viimeisen viikon ajan Susu on taas päässyt juoksemaan monen kilometrin rundeja. Pitää vain valita ajankohta ja säätila sopivasti – siis toisin sanoen myöhäinen ilta tai sateinen keli – silloin muut ulkoilijat pysyvät piiloissaan ja paimen saa painella täysiä menemään ilman jatkuvia haltuunottoja ohituksiin. Pyöräilyn kantapääkin kelpuuttaa mukisematta, onneksi. Saisi se silti tuosta nyt parantua, niin pääsisi tokoilemaankin tehokkaammin.

Jos blogia on laiminlyöty viime kuukausina, niin samoin on kyllä kameraakin. Ihminen on varsin hassu olento, kun pitää kyseisen kapineen visusti kaapissa koko huikaisevan ruskaloiston ajan, mutta odotas kun harmaus valtaa maiseman niin johan pääsee Nikonkin jälleen ulkoilemaan. Höh, ihan hönttiä. Vaan ehkä alitajuisesti päätin, että sinimerle aussie ei vain yksinkertaisesti sovi harmaavarpuseksi leimuavien vaahteroiden lomaan, ja siksi on parasta suosiolla sulauttaa se värittömään rantamaisemaan. Lisäksi en ole vieläkään onnistunut luomaan lämmintä suhdetta tämän kannettavan kuvankäsittelyohjelmiin ja kuvat tuntuvat aina paukahtavan nettiin lopulta joko väärän sävyisinä tai muuten vain mössöisinä. Lähes uskallan sanoa, että pöytäkoneen iso, kirkas näyttö ja Photoshop Elements kuuluvat näitä asioita kaipaan kotikotoa top5 -listaukseen. Tai no, ainakin melkein…

19 kommenttia to Pilvien alla, maan päällä

Jenna
15.11.2012

Jään innolla odottelemaan, onko ihmisillä ratkaisuja blogiongelmaasi. Oikeastaan minäkin olen jo useamman viikon haihatellut blogspotin perään, pitäisiköhän sitä ottaa ja repäistä. Lukijapaneeli, oma profiili, ehkäpä jopa useampi blogi saman profiilin alla… Miten tämä WP onkin yhtäkkiä jotenkin niin wanha?

sarianne
15.11.2012

Mä vaihdoin wordpressin bloggeriin, koska en ollut enää riittävän motivoitunut maksamaan bloggaamisesta, kun ilmaiseksikin sen voi tehdä. Wordpressistä oli helppo taltioida tekstit ja kommentit tietokoneelle. Voin toisaalla antaa neuvot, jos vaihto alkaa tuntua ajankohtaiselta :)

Jenny
16.11.2012

Sariannelta neuvot kehiin ja siirto Bloggeriin :-D Yksinkertainen, kätevä ja selkeä. Ite tykkään ja suosittelen!

Ps. Susu

Sara
16.11.2012

Ihania kuvia kaikesta huolimatta, etenkin kolmas ja neljäs!

Blogger on ihan kiva, etenkin jos on käytössä joku kiva kuvagalleria josta saa kuvat linkitettyä.

Miimi
17.11.2012

Kaunis Susu!

Miimi
17.11.2012

Mihin hävis loput mun tekstistä? Mutta siis pikaista paranemista, Sirkku! Pitkään liikuntarajoitteisena oleminen on niin turhauttavaa. Ja bloggerista mä en tykkää yhtään: kalpea ja persoonaton. Muokkaamisvaraa esim. palstanleveyksissä ja asetteluissa on yllättävän vähän.

Sirkku
19.11.2012

Jenna, sä sitten otit ja repäisit! ;) Kivalta näyttää! Melkeinpä eniten bloggerissa tykkään siitä lukijapaneelista, koska sen kautta on niin helppo seurata päivityksiä. Oon nykyään niin tottunut tsekkaamaan lukemieni blogien päivitykset sieltä, että usein melkein unohtuu käydä katsomassa mitä ei-bloggerblogeihin kuuluu.

sarianne, olen löytänyt wordpressistä kohdan, josta blogista saa luotua xml-tiedoston. Ilmeisesti se pitäisi pystyä siirtämään nyt vaikka esimerkiksi sinne Bloggeriin, mutta en ole onnistunut – tiedostoa väitetään virheelliseksi. Onko tähän jokin muukin keino? Pelkään, että kun silloin aikoinani pykäsin tämän blogin pystyyn, tein sen vähän huolimattomasti ja myös tämä varmuuskopiointiosio jäi silloin puuttumaan täydellisenä. Tässähän on useita muitakin puutteita, esimerkiksi salasanasuojattuja postauksia ei pysty luomaan onnistuneesti, esikatselu ei toimi jne. Mutta ehkä laitan sulle toisaalla viestiä, oisi tosi kiva jos pystyt auttamaan :)

Jenny, kiitos suosituksesta! Nielaisiko blogi sun kommentin loppuosan? :/

Sara, kiitos kovasti!

Miimi, tämä välillä tykkää hävittää kommenttien loppuja… Siinä yksi syy lisää vaihtoon. Hmph. Kiitos paranemistoivotuksista! Tämän jälkeen ainakin osaa taas enemmän arvostaa sitä, että on kaksi toimivaa ja tervettä jalkaa. Jännityksellä jään odottamaan, minkä paikan onnistun telomaan tai ylirasittamaan seuraavaksi ;)

Jenna
19.11.2012

Joo mä tein sen! Jee! Mulla oli sama ongelma, että bloggeri ei huolinut mun tekemää tiedostoa, josta vanhat merkinnät ois löytynyt. Aikani googleteltuani löysin kuitenkin generaattorin, joka teki tuosta tiedostosta kelpo kamaa ja jonka bloggeri hyväksyi! Jos törmään siihen taas lähipäivinä, linkkaan toki eteenpäin. Ei siis ollut mikään kilometrien pituinen sepostus, vaan ihan muutaman lauseen ohjeistus ja linkki generaattoriin, joka sai Wordpressin antaman tiedoston kelpaamaan Blogspottiin!

Sirkku
20.11.2012

Oliko se mahdollisesti tämä? http://wordpress2blogger.appspot.com/ :)

Innostuin jo, että jes, nyt onnistuu, mutta sitten:

“Error encountered during conversion.

Input WordPress document is not valid XML!!

Error appears around line 516, column 39

open
————————————–^”

Äh! :(

Bea
20.11.2012

Jos sua eniten tuo lukijapaneeli houkuttelee, säästät roimasti aikaa, kun vaan alat käyttämään Blogspottia. Siellä näkee heti uudet päivitykset suosikkiblogeissansa, eikä ole väliä, ovatko blogit bloggerin, WP:n tai vaikka ulkomaisen palveluntarjoajan!

Bea
20.11.2012

Joopa joo…mitä kirjoittelen. Siis Bloglovinista oli tarkoitus puhua. :D

Sirkku
20.11.2012

Kiitos vinkistä! Pulma tässä on siis lähinnä se, että haluaisin tarjota tämän blogin lukijoille mahdollisuuden tsekkailla päivityksiä bloggerin kautta. Epäilyttää siis, että onko tällaisen wordpress-pohjaisen blogin seuraaminen lukijoille hankalampaa – tarkoitus kun kuitenkin olisi pitää mahdollisimman lukijaystävällistä blogia :)

Riitta
21.11.2012

Blogissamme olisi haaste :)

Sirkku
21.11.2012

Kiitos, Riitta! :)

Milena
23.11.2012

Siis, käsitinkö oikein, että ongelma on se, että tämän blogin lukijat eivät voisi seurata nykyistä blogiasi bloggerin kautta? Vai miten?
Minä siis ainakin seuraan sinun blogiasi (ja muitakin ei bloggerin omia blogeja) bloggerin kautta lukuluettelosta. Aina uudet päivitykset tulevat heti näkymään. Voi kyllä olla, etten osaa lukea tekstiä enkä ymmärrä mikä oli se todellinen ongelma. :D

Mutta kiva oli kuulla teidän kuulumisia. Ja jos käyt useimminkin täällä Joensuussa päin niin meistä saa kyllä treeniseuraa!

Sirkku
25.11.2012

Milena, joo, käsitit ihan oikein! Ja nyt kun kävin itsekin testaamassa, niin tällaisen ei-bloggerblogin pystyy kuin pystyykin lisäämään lukuluetteloon oman blogger-paneelin kautta. Hupsista :D Eli ilmeisesti en saa tänne blogiin näkyviin lukijapaneelia, mutta jokainen pystyy kuitenkin lisäämään tämän listaansa halutessaan. Hyvä juttu! Yksi pulma siis ratkaistu, kiitos :) Vielä tuo varmuuskopiointiasia pitäisi saada selvitettyä.

Jouluksi tullaan varmaan vähän pidemmäksi aikaa seuraavan kerran. Mennään silloin ihmeessä treenaamaan, jos aikataulut sopii yksiin.

Tanja, voi kiitos!

Sirkku
5.12.2012

Kiitos haasteesta!

Kommentoi

WP_Big_City