Lomatouhuja

Posted by Sirkku I on Kesäkuu 29, 2009
Vepe, Mejä, Agility

juu1.jpg

Pikapäivityksenä tuoreimmat kuulumiset ennen mökille lähtöä.

Perjantaina kävimme vetämässä Tukholmanlammille verijäljet tolleriporukalla. Mukana myös siis musta lammas Mörkö, kuten kuvioon kuuluu. Molempien koirien jäljet olivat noin 300 metriä pitkät, niissä oli kaksi kulmaa ja suorillakin makaukset. Maasto oli kuivaa ja ilma helteinen. Topin jäljessä oli erikoisuutena makaukseton kulma, ikään kuin katkon kuivaharjoittelua siis. Varhain sunnuntaiaamuna hurautimme ajamaan jäljet. Mörkö sai aloittaa ja heti kun se pääsi autosta ulos, alkoi sillä nenä käydä siihen malliin, että tuleva tapahtuma oli hyvin tiedossa. Jäljen tehneet Hannele, Heljä ja Helena tulivat seuraamaan jäljen etenemistä. Mörkö lähti jäljelle varmasti ja innolla. Ensimmäinen suora osuus kulki mallikkaasti, mutta ensimmäisen kulman nuuskittuaan koira lähti pyörimään makauksen ympärillä. Se kuulosteli autoilta kuuluvia ääniä kuitenkin koko ajan haku aktiivisesti päällä. Koska Mörkö etsi kuitenkin koko ajan ahkerasti, en auttanut sitä ja palauttanut takaisin jäljelle, vaan annoin sen pyöriä. Välissä se kävi Hannelen, Helenan ja Heljänkin luona ja lopulta teki kakat lähelle kulmaa. Melko huolellisesti siis merkattu kulma ;) Vessakäynnin jälkeen Mörkö pääsikin takaisin jäljelle eli se olikin saattanut vain etsiä kakkapaikkaa. Loppujälki sujui loistavasti, toisessa kulmassa koira yritti vähän kysyä minulta, minne pitää nyt menä, mutta kun pysyin passiivisena, lähti Mörkö taas matkaan. Kaatona oli hirven sorkka, jonka alle oli piilotettu nameja. Koska ilma oli todella kuuma, kehuin koiraa paljon jäljen aikana, jotta se jaksaisi työskennellä. Pikkujätkä olikin tosi tyytyväinen itseensä selvitettyä jäljen! Topilla tuli jäljellä yksi hukka, muuten varmaa jäljestystä.

Topin vepeharrastus on pyörähtänyt hienosti käyntiin. Vaikka tiedossa olikin, että Topi tulisi mitä todennäköisimmin pitämään lajista, on se siltikin aivan yllättävän innoissaan vepettämisestä - siis muistakin osa-alueista, kuin noutamisesta. Lauantaina olimme seuraamassa Kaunislahdessa PoKSin järjestämiä vepekisoja. Topi oli viime kesänäkin turistina kyseisessä tapahtumassa ja taisi nyt olla sitä mieltä, että tänän vuonna sekin voisi osallistua mittelöihin. Sen verran suuri oli kaipuu veden ääreen. Meidän kaksijalkaisten päivä kului suurilta osin muonitushommissa, mutta päivän päätteeksi tehty uimareissu (sekä upeaakin upeammat suoritukset!) korvasi helteessä uurastuksen. Susukin oli mukana tutustumassa vepeilmapiirin ja se taisi saada suoritusten katsomisesta melkoisesti inspiraatiota, sillä sekin ui! Susu on tippunut kesän aikana pari kertaa laiturilta ja hyvin ovat uimavedot takaisin rantaan sujuneet, mutta lauantaina pentu uiskenteli ihan vapaaehtoisesti ja näytti nauttivan siitä hirmuisesti. Taidettiin siis vain tarvita hyvät olosuhteet eli matala ranta, hiekkapohja, lämmin vesi ja hyvä seura ;) Nakkeja ja wubbaa toki unohtamatta. Huippu juttu, että Susustakin taitaa kehkeytyä vesipeto.

Mörkö muuten teki ensimmäisen melkein-lentokeinunsa keskiviikkona! Se on talletettu videollekin. Videointi tuli muutenkin tarpeen, sillä nolostuneena ihmeellisestä sipsuttelustani heräsin totuuteen, että on Mörköäkin ohjattava. Kun nyt vain juoksentelen vetelästi ilman selkeää ohjeistusta koiralle, en saa sitä edes putken epäloogiseen päähän. Plussana huomioitakoon kuitenkin se, että Mörkö hakee nyt aivan mahtavasti esteitä itsenäisesti eli kehitys on huimaa - samaa ei voi sanoa ohjaajasta. Esimerkiksi Jonnin ratoja pystyn katsomaan ilman suurta häpeää, koska ohjaan oikeasti sitä, en vain hipsuttele mukana. Pitäisi vain saada siirrettyä sama työskentely Mörkönkin kanssa tekemiseen, sitten meillä voisi olla mahdollisuudet vaikka mihin. Jotta alkaisin oikeasti ohjata Mörköä kunnolla, nöyryytän itseäni vielä julkisesti linkittämällä tämän videon. Voi verrata vaikka tähän, lähtö mini002. Keskivaiheen ohjaus on jotain aivan järkyttävää, mutta alussa ja lopussa sentään näytän koiralle, mihin mennään.

Susu on nyt harjoitellut juoksukontakteja kolme kertaa kymmenen toiston sarjoissa maassa olevalla lankulla. Askelet osuvat hienosti lankun päähän, joten pian voimme nostaa lankun toista päätä. Topi ja Mörkökin saavat juosta lautaa läpi ihan vain tasapuolisuuden nimissä ja ne ovat hirmu innoissaan tästä uudesta tehtävästä. Etenkin Topi on aivan hyperinnostunut hommasta, Mörkön kanssa keskitymme lähinnä siihen, että namikupille ei mennä ennen kuin tehtävä on suoritettu. Mörkö kun tuumii, että oma-alotteisuus kunniaan.

Nyt lähdemme viettämään mökkilomaa ja ensi viikko kuluukin aussieleirillä Vaalassa, joten voi olla, että blogi hiljenee hetkeksi.

(t. Sirkku, joka ei osaa tiivistämisen jaloa taitoa :) )

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi

WP_Big_City