Tripla täynnä

Posted by Sir on Heinäkuu 24, 2011
Videot, Kisaraportit, Agility

Eilen kisasimme Susun kanssa agia Haukkumajalla Maaningalla. Tarjolla oli trooppiset olosuhteet mukaan lukien kaikki ääriolot painostavasta helteestä rankkasateeseen ja ukkonenkin pääsi jyrisemään, mutta vaimea kumina ei onneksi Suppea haittaa. Kuumuuskaan ei päässyt paimenta kiusaamaan, kun nesteytys oli hoidettu huolella etukäteen, kisabaanan lähellä oli lampi ja auton sai varjoon. Nutrisal, uiva koira ja varjopaikka ovat totisia pelastuksia näihin saunaoloihin.

Kyseessä olivat Susun ensimmäiset vieraskisat. Siksi olin ensimmäisen radan jälkeen jo tyytyväinen, kun Susu meni kontaktit eikä jähmettynyt jännityksestä muutenkaan. Viime kisoissa kesäkuussa ensimmäinen rata nimittäin oli katastrofi, kun Susu ei oikein liikkunut ja minä sitten ohjasin miten sattuu. Nyt hylky tuli ylimääräisestä putkeen vipellyksestä. Harvinaisen pitkiä kaarroksia (aka löysiä valsseja) ja takakulman hyppykulmassa pientä hyytymistä mutta loistava puomi eikä hyllymasennusta. A oli vähän hidas mutta onneksi maltoin vaatia tassut maahan asti kun hylkykin kerta oli jo alla.

Toisella radalla oli keinu heti kolmantena esteenä. Susu kirmasi sen tosi vauhdilla ja vähän säikähtikin sitä sitten. Silti se kokosi itsensä heti seuraavana olleeseen pujotteluun ja kepitti varmaan kolmen radan parhaat kepit. Keppeihin pitää kyllä nyt tehdä vauhtitreeniä, koska kesän aikana olemme treenanneet tosi paljon itsenäistä pujottelua ja se on vienyt vähän potkua. Tällä radalla sai jo juosta ja Susu meinasikin pussin jälkeen mennä väärälle hypylle mutta sain sen huudettua takaisin eikä se oikeastaan kovin pahasti ottanut itseensä korjaamisesta. Jee! Rataantutustumisessa olin suunnitellut loppuun putken jälkeisille hypyille takaaleikkauksen mutta sitten meninkin vääntämään sinne valssia ihan myöhässä ja paimen pamahti jalkoihin. Sain sen kuitenkin vielä käskytettyä oikealle esteelle ja selvisimme nollalla maaliin! Minulle on jäänyt Mörkön kanssa kisaamisesta alituinen yliaikapelko takaraivoon ja eilenkin mietin, että meniköhän sähellysten takia yliajalle. No höh, ei tosiaan mennyt ;) -13,20 ja sijoituimme toisiksi. Miinukset eivät välttämättä kerro mitään, koska tuomareilla voi olla hyvinkin erilaiset etenemät, mutta muistaakseni Susun nopeus oli suunnilleen 4,2 m/s eli monta kymmenystä nopeampi kuin pääsiäiskisojen sujuvalla radalla. Jotakin kehitystä on siis saattanut tapahtua. Hypärillä Susu meni vielä vähän lujempaa.

Viimeinen rata oli hypäri, jollaiselta en varmaan koskaan ole onnistunut saamaan minkään koiran kanssa nollaa. Vaan nytpä onnistui! Kisauramme eka rata, josta tuli superfiilis ja se huippu tunne, minkä takia agia varmaan niin monet harrastavat. Susu kulki niin hienosti ja kun huomasin radan keskivaiheilla että ei vitsi, pikkuaussiella on ihan oikeasti hauskaa niin oli hirmu siistiä tehdä rata loppuun. Tästä siis kolmas nolla ykkösistä eli serti räpylään ja kakkosia kohti! Ei siinä starttimääräisesti niin kauan mennyt kuin ajattelin, ajallisesti kyllä… Tai ehkä sitä viime kesän yhtä testihypäriä ei lasketa Ehkä silti pitäisi kisata useammin? Vaan mikäs kiire tässä on, ehtii siellä kolmosissa sitten kuitenkin aika monta vuotta kisata.

dsc_2483.jpg

Nämä olivat hyvät kisat. Ei keppivirheitä, ei kontaktivirheitä, ei varastamista lähdössä. Ei mitään ihmeellistä ylimääräistä sälää. Suppilon kanssa on ihana lähteä radalle, kun siihen voi luottaa niin täysin tietyissä asioissa. Voi keskittyä olennaiseen eikä tarvitse hermoilla erityisesti mistään. Se ei lyö hanskoja tiskiin, lähde rähisemään kesken radan tai mörköile tuomaria. Mahti otus.

30 kommenttia to Tripla täynnä

Mari
24.7.2011

Hienon näköistä menoa! Susu on tosi nopea. :)

Miimi
24.7.2011

Mahtavaa, upeeta! Sirkku, ohjaat todella kauniisti! Ei ihme, että nopea Suppe tekee parhaansa noin loistavassa ohjauksessa! Onnea vielä!

Sirkku
24.7.2011

Kiitos! Susu ei ole mikään räjähtävä sähikäinen agilityssä mutta kun vauhtiin pääsee niin kivasti kulkee ja onneksi hyvä agilitykoira voi olla niin paljon muutakin kuin päätöntä vauhtia :) Vaikeammissa radoissa tosin tulee olemaan meille haastetta, kun koiran vauhti pitäisi saada pidettyä tiukemmissakin paikoissa. Pitäisi osata ohjata fiksusti ja oikeilla linjoilla. Onneksi nyt alan edes vähän muistaa, etten ohjaa enää minikoiraa… Paljon opittavaa!

Eeva
24.7.2011

Onnea! Sujuvaa menoa! :)

Sirkku
24.7.2011

Kiitos!

Janni
24.7.2011

Vau, onnea! Hienon näköistä menoa. :)

Jose
25.7.2011

Onnea! Tuommosta menoa on ilo katsella, sujuvaa :)

Sirkku
25.7.2011

Kiitoksia! :)

Noora Häkkinen
25.7.2011

Onneksi olkoon ! :—)

Emilia
25.7.2011

Tosi hienosti, paljon paljon onnea!

Sirkku
25.7.2011

Kiitos onnitteluista!

Tiina
25.7.2011

Onneksi olkoon nollista ja luokkanoususta, nyt vaan nokka kohti kakkosia! :) Hienoa!

Kati & co.
25.7.2011

Paljon onnea luokkanoususta! Ja vau mitä menoa radalla :-)

Roosa
25.7.2011

Ihan huippuhienon näköistä menoa! Onneksi olkoon! :)

Sirkku
25.7.2011

Hurjasti kiitoksia kaikille! Kai se on sinne kakkosiin seuraavaksi uskallettava :)

emma
25.7.2011

Hurjasti onnea kakkosiin nousemisesta! :) Sinne vaan kakkosiin! Kohtahan te ootte jo sitte kolmosissa ;)

Sirkku
25.7.2011

Kiitoskiitos! Kolmoset toivottavasti antavat vielä odottaa itseään :D

Sanni
25.7.2011

Vau! Onnea! Ootte mahtava kaksikko :)

Katja
26.7.2011

Oijoijoi! Sieviä ratoja! Hyvähyvä ja onneaponnea!

juulia
26.7.2011

Hurjasti onnea kakkosiin noususta! Susu on tosi makee, näyttää menevän tosi nopeasti ja hyvällä asenteella, eikä semmosella yliraivokkaalla kuten eräät (tällä hetkellä yliraivokas tosin nukkuu selällään sängyllä eikä näytä erityisen asennetta omaavalta. No katsotaanpa kun päästään treenaamaan tänään…). Ja ohjaat tosi kauniisti ja etenkin tuo vika rata oli oikeasti tosi kaunista katseltavaa :–)

ps. linkittelen tämän tuonne omaan blogiin!

Sirkku
26.7.2011

Kiitämme kovasti Supen kanssa!

juulia, linkitä ihmeessä! Linkitän takaisin kun taas joskus päivitän tuota listaa :) Susulla ei tosiaan kauheasti ole raivoa radalla mukana ja sitä aikani murehdin, mutta nyt olen oppinut jo arvostamaan muitakin juttuja. Ja pääasia, että Susun asenne on muuten jo rennompi vaikka se ei vieläkään varsinaisesti aivot narikassa mene – ehkä ihan hyväkin välillä ;) Varmaan vielä varmuuden kasvaessa vauhtiakin tulee lisää. Se hyvä fiilis, joka lauantaina oli radalla, oli kuitenkin jo työvoitto.

juulia
26.7.2011

Mä toivoisin että Voitto toisinaan ottaisi ne aivot narikasta ja jarruttaisi vaikka välillä… On ollut monella ihmettelemistä, kun arjessa tuo kuitenkin on niiiin hillitty ja hallittu (ainakin vieraiden silmiin ;)) ja agikentällä meno on vähän toisenlaista :D

Sirkku
26.7.2011

Heh! Onneksi se on ihan kätevä noin päin, että helppo arjessa ja tykki treeneissä :) Susuhan on taas sitten arjessa aika räjähdysherkkä mutta onneksi tasoittunut hiljalleen.

Mari ja Lily
27.7.2011

Onneksi olkoon, ootte te vaan niin nopeita!

Jenna
27.7.2011

Onnea! Hienon näköistä menoa! :)

Sirkku
27.7.2011

Kiitos onnitteluista! :)

Bea
28.7.2011

Wau!! Upeita ratoja, mahtavaa ohjausta! Isonisot onnittelut! Meillä vielä sertiä kaivellaan… ;) Koskas teillä on ekat startit kakkosissa?

Sirkku
28.7.2011

Kiitoskiitos! Onnea teille Finan kanssa nollasta! Eiköhän ne loputkin pian tule :) Kakkoset korkataan kotikisoissa jo reilun viikon päästä.

Esa
29.7.2011

Mitään uutta en 28 kommentin jälkeen keksi, joten sanotaan se ilmeisin: onnea! Mahtavaa nähdä, miten reippaasti Susu menee. Vieläpä vierailla esteillä. Nyt vain kakkosten haasteita kohti. :-)

Sirkku
30.7.2011

Kiitos paljon, Esa! Olen iloisesti yllättynyt Susun reippaudesta vieraalla baanalla :) Treeneistä tosin ei ole vähään aikaan videota, mutta epäilen, että ei kisavauhti juurikaan harkkanopeuksista eroa. Alan luottaa siihen, että varmuus ja ohjauksen (toivottava ;) ) selkeytyminen tuovat aikanaan lisää poweria.

Kommentoi

WP_Big_City