Köydeltä niskat nurin!

Posted by Sir on Heinäkuu 03, 2011
Sadun jutut, Vepe, Kisaraportit

Sadun raportti Topin vepe-kokeesta:

Osallistuimme Topin kanssa tänään 3.7. Kontiolahden Kaunislahdessa Joensuun seudun vesipelastuskoirien vepe-kokeeseen. Teemana oli “rampa taluttaa kuuroa” ja tavoitteena jokin tulos. Näyttää niin nololta, kun uimahullun koiran tuloksissa Koiranetissä lukee VEPE ALO0.

Nyt sinne saatiin ALO3. Pisteitä tuli 75 eli kolme liikettä meni aivan nappiin eikä sen vuoksi vienti harmita niin kovasti. Viennin Topi suoritti niin, että se otti köydenpätkän suuhunsa, säntäsi rantahiekalle samalla ravistaen köydeltä niskat nurin. Jotta surmatyö olisi lopullinen, sankari vielä kieri köydenpätkän päällä murskaten sen luut. Sitten olikin jo 30 sekuntia kulunut eikä tarvinnut varpaita kastella. Olin taas aivan ällistynyt siitä, että harjoitusten vientimestari ei lähtenyt viemään. Turha enää äimistellä: kolmessa kokeessa neljästä vienti on mennyt nollille. Ihanaa, on taas mitä treenata: koiran pitää viedä, vaikka esine olisikin vieraan hajuinen tai oudon tuntuinen, ja olipa palkka maalla, merellä tai ilmassa. Topilla oli kyllä ihan äijämeininki, se oikein katsoi minuun: En varmasti vie! Etpä voi mulle mitään, kun tuo pitkä mies rannalla mua suojelee!

Veneen haussa ja varsinkin hukkuvan pelastamisessa Topi yllätti toiseen suuntaan. Voiko tuo olla Topi: kukaan ei vingu, ei röhki, ei pyöri, ei kieputa köyttä, ei kiipeä hukkuvan päälle, ei sivuuta maalitolppia 20 metrillä. Kyllä se oli Topi, upeaa.

Viirukin on päässyt tustustumaan uimiseen, ja se jopa ui huvikseen. Ei tarvitse olla mitään noudettavaa. Viiru on myös ollut kumiveneen ja tavallisen soutuveneen kyydissä sekä hakenut wuban kumiveneestä. Voimme tehdä parivepeä vaikka niin, että Viiru on veneessä, jonka Topi noutaa

3 kommenttia to Köydeltä niskat nurin!

Eeva
4.7.2011

Ehkä köydessä oli selässä vähän sahalaitakuviota Topin mielestä. Urhea koira. :) Onnea tuloksesta!

Miimi
4.7.2011

Onnea vielä tuloksesta! Topin toiminta oli kyllä tosi äijämeininkiä: itsevarmaa ja rentoa. Sitä oli mukava katsella!

Satu ja Topi
5.7.2011

Eeva, kiitos! Urhea, totta tosiaan. Köydet, damit ja noutokapulat saavat kyytiä…

Miimi, minusta ei ollut kovin hauska katsella Topin piehtarointia:) Muu äijäily kyllä kelpasi. Eiköhän tästä taas äijän kanssa suunnata pää pystyssä uusia nöyryytyksiä kohti.

Kommentoi

WP_Big_City