Nenämaisterin mestarisaavutus

Posted by SS on Kesäkuu 12, 2011
Mejä, Kisaraportit

Topi osallistui tänään Pohjois-Karjalan Noutajakoirayhdistyksen järjestämään mejä-kokeeseen. Laukauksensietotestissä punanuttu oli ollut iloisesta ihmetyksestä soikeana, kun ei ollut kuullutkaan kauhistuttavaa laukausta alkuunkaan. Vanhuus ei tule yksin ja tässä tapauksessa hyvä niin! Kuulon menetys on tuonut Topin elämään vain mukavia asioita – tai sanottaisiinko, että eliminoinut niitä vähemmän kivoja. Kuinka siellä itse jäljellä sitten kävi?

Koesuorituksen arvostelu ja pisteet

koepaikka Kontiolahti, Mönni

Laukauksien sieto: hyväksytty
Jäljestämishalukkuus 6/6
Jäljestämisvarmuus 11/12
Työskentelyn etenevyys 10/10
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen 12/14
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
Yleisvaikutelma 5/5

Pisteitä yhteensä 47/50 eli AVO1 ja agilitytermein varjosiirto VOI-luokkaan

Tuomari Minna Vornasen koeselostus: Alkumakaus nuuhkaistaan, jonka jälkeen alkaa maa- ja ilmavainuinen laineileva jäljestys. 1. osuudella yksi iso lenkki jäljen sivuun. 1. makaus merkataan pysähtyen ja kulma laajalla lenkillä. 2. ja 3. osuus jäljestetään hienosti. 2. kulma tarkasti, makaus nuuhkaistaan pysähtymättä. Kaadon osoittaa nuuhkien ja jääden sille. Hieno jälkipari, jossa ohjaaja antaa koiralle tilaa tehdä töitä luottaen tämän taitoihin.

Kaiken muun lisäksi Topi sai yhdistyksen Vainumalja-palkinnon, jonka saa kokeen paras avoimen luokan noutaja. Mahtava Topi!

10 kommenttia to Nenämaisterin mestarisaavutus

Heidi
13.6.2011

Hyvä Topi! Ja hyvä Satu! Aivan mahtava jälkielukka ja miten vakuuttava voittajan poseeraus Vainumaljan kanssa. Hyppelehdin Topille aaltoja tehden, niin loistotyöhön on vihikoira kyennyt. Oon ylpee, kun myö ollaan Topin kaa vähän niinkuin sukua :)

Riitta
13.6.2011

Onnea Topi ja Satu!

Outi ja Trio
13.6.2011

Onnea hienosta saavutuksesta. Miten niin varjosiirto ???

Kati & co.
13.6.2011

Wou!
Onnittelut Topille ja ohjaajalle!

Miimi & Unelma
14.6.2011

Onnea vielä tätäkin kautta mahtavasta tuloksesta ja kiitokset hyvistä sapuskoista!

Eeva
14.6.2011

Onnea! Hyvä Topi ja ohjastaja!

Satu
14.6.2011

Kiitos onnitteluista! Olen kyllä Topista aika ylpeä. Se päätyi kuin päätyikin takaisin jäljelle ekan osuuden karusellin jälkeen, ja se jaksoi sinnikkäästi rengastaa ekalla kulmalla - itsestä aika tuntui melkoisen pitkältä. Nyt vain tarvitaan sääntömuutoa tai silikonipallit, jottei tarvitse lopettaa tätä kivaa harrastusta. Outi, VOI-luokkaan tarvitaan näyttelytulos, joka Topilta puuttuu; ja Topilta puuttuvat myös pallit, joten tulosta ei voi enää saada. Suunnitteilla on sääntömuutos, joka poistaisi vaatimuksen - mutta saa nähdä toteutuuko ja koska. Ehkä tarvitsemme sitten rollaattoriluokan;)

Eve
14.6.2011

Onnea hienosta tuloksesta! Harmi, että siellä ollaan noinkin tiukkapipoisia. Mutta jospa sääntömuutos vielä ehtisi. :)

minna
16.6.2011

Että tuntui pitkältä… aikaa taisi mennä 18 minuuttia, joten ei me pitkään siellä oltu ;) Onnea vaan vielä kerran ja toivotaan että se sääntömuutos tulis mahdollisimman pian…

Satu
20.6.2011

Topi kiittää. Jäljestäminen on Topin kakkosintohimo, joten kyllä nenälle riittää vielä töitä - säännöistä viis;)

Kommentoi

WP_Big_City