Kesä tulla jolkottaa

Posted by Sir on Toukokuu 26, 2011
Videot, Haku, Toko, Agility

Tilanne on äärimmäisen epätavallinen: minulla on hirveästi blogikelpoisia kuvia ja jopa pari videota viimeisen viikon ajalta mutta kirjoitusinspis on vähän laimea. En kuitenkaan pysy raportoinnissa tässä treenitahdissa mukana, joten tuntuu vähän kummalliselta kirjata ylös se hikinen neljäsosa treeneistä. Ollaan agiloitu, tokoiltu ja, mikä parasta, hakuiltu. Ilmaisua on otettu kahdella viime kerralla ja hienosti se alkaa sieltä löytyä. Suppiloaussiella on vain niin hirveä hinku hipattaa takaisin keskilinjalta näytölle kissanruokaa mutustamaan, että palautus on erittäin piippaileva ja pomppaileva… Täytyy vain vaatia rauhoittuminen, koska rullan syljeskely on ehdoton ei. Onneksi Ninka lupasi tehdä Susulle pinkit rullat! Niitähän nyt pieni aussieneiti kantelee ihan ilokseen vaikka pitkät päivät.

Agilityn osalta tyydyn videoraportointiin:

Kyseessä siis se keinukammoinen paimen ;) Kohtaa alkaa olla jo vähän turhankin lennokas tuo suoritus, mutta mikäs sen hauskempaa kuin korjata rämäpäisyydestä johtuvia sähellyksiä. Lisäksi jos oikein tarkkaan kuuntelee, voi kuulla aussien vonkuvan ensimmäisen pujottelusuorituksen aikana. Rasti kalenteriin – tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut. Tuollaisia pieniä edistysaskeleita tippuu sieltä täältä ja esimerkiksi tänään Susu haukkui hampaat irvessä joka kerta lähdössä ja tuli puomista läpi. Niin, tiedän. Kohta minulla on varasteleva kontaktiroiskija. Ei pidä täysin läskiksi heittää, koska ihan turha heivata kuitenkaan ihan kaikkea tehtyä tekniikkatyötä asenteen tieltä sivuun. Silti olen enemmän kuin iloinen noista röyhkeistä päähänpistoista.

Myös viime viikon A-esteestä videota. Kannattaa tsekata erityisesti toinen toisto, jossa Susu leikkii liito-oravaa.

Tokoissa metallin kanssa oli taas jotain solmua mutta ne on saatu ihan ok purettua. Kaukot edistyy hitaasti mutta ainakin hetkittäin varmasti ja ruudut on olleet oikein mainioita. Luoksari on tehotreenissä. Tunnari, seuraaminen, liikkeestä istu ja hyppynouto on jokseenkin kunnossa.

13 kommenttia to Kesä tulla jolkottaa

sarianne
27.5.2011

Miten te opettelitte ton keinun uusiksi?
Huomaan muuten, ettei Susu hukkaa aikaa karjumiseen ja laajiin kaarteisiin. toisin kuin ERÄS!!!

Eeva
27.5.2011

Huikeat nuo kontaktit! Mitähän ne olisi, jos otus ei olisi keinukammoinen. :D

Sirkku
27.5.2011

Hehee, Sarianne :D Mitenköhän osaisin selittää keinun opetuksen jotenkin ymmärrettävästi… Paloissa siis tehtiin ja ketjutin ne takaperin. Ensin ihan vain äänisiedätystä niin, että keinua paukutetaan ja koiran kanssa leikitään vieressä + koira opetetaan pamauttamaan tassulla keinun päätä / paukkuvia kaapin ovia / muita sellaisia. Niin, että koira itse hallitsee ääntä ja tässä tulee myös sitä liikkeen hallitsemista vähän. Lisäksi Susu on tehnyt aika paljon sitä keinun päähän juoksemista. Seuraava vaihe: koira nostetaan / pyydetään keinun alhaalla olevaan päätyyn seisomaan -> avustaja nostaa keinua vähän toisesta päästä ja laskee saman tien alas -> koira hakee 2o2o kun keinu koskee maahan -> heti naks ja lelu lentää. Alussa liike ja ääni siis ihan pientä, hiljalleen avustaja heilauttaa keinua koko ajan enemmän. Koira on siis koko ajan paikallaan, tavallaan yritetään jäljitellä sitä keinun loppuosan suoritusta. Tätä me tehtiin aika kauan ja välillä myös ihan niin, että avustaja ei nostanut ollenkaan keinua vaan koira vain menee keinun sivusta 2o2o-asentoon ja siitä palkka. Seuraavaksi siirryttiin siihen, että yhden setin aikana tehtiin aina yksi kokonainen keinu ja heti perään palauteltiin tuolla loppuosan treenaamisella. Vähitellen kokonaisten keinujen määrää lisättiin. Kuitenkin heti, jos seuraava suoritus oli edellistä huonompi, tehtiin väliin pelkkää loppuosaa. Tästä selityksestä ei varmaan tajua yhtään mitään? Voin yrittää tänään ottaa videota, jos saan jonkun avuksi heiluttelemaan keinua :) Tällainen usean metodin sekametelisoppa siis joka tapauksessa.

Eeva, jännittää kyllä vähän noiden siirtäminen kisatilanteeseen… Puomissa nyt ei ole mitään hätää, mutta A ja keinu. Vaarana loikka-A ja lentokeinu! Mutta korjaillaan sitten, jos alkaa olla liian lennokasta menoa :)

sarianne
27.5.2011

Aah tosiaan. Tästä taisi joskus olla puhettakin? Meillä tuo tekniikka kaatui siihen tutun (innokkaan) avustajan puutteeseen. Tosin tuotakin metodia voisi sotkea mukaan treeneihin aina silloin, kun on joku Aksulle riittävän tuttu ihminen käytettävissä. :)

Ollapa oma piha ja oma keinu!

Sirkku
27.5.2011

Joo, taisi olla puhetta. Tuossahan avustaja on onneksi ihan siellä keinun toisessa päässä, mutta saattaahan koirat siitäkin ottaa häiriötä turhan paljon. Meillä oma keinu pihalla on kieltämättä ollut pelastus. En tiedä, olisiko muuten onnistunut näin hyvin keinukammon karistus. Toisaalta jos keinun ottaa oikein projektiksi ja keskittyy vaikka kuukauden ajan viikkotreeneissä siihen sekä käy viikoittain kerran-pari omalla ajalla tekemässä muutaman toiston, niin varmasti pääsee riittäviin toistomääriin :)

Claudia
27.5.2011

Suppilo on loistokas!

Sirkku
28.5.2011

Suppe lähettää kiitospusun!

Mari
28.5.2011

Jestas, mikä vauhti tuossa agi-videossa! Mahtavan näköistä :) Ihan kuin olisi nopeutettuna katsonut!

Muistelenko aivan metsään, vai olenko jostain lukenut että tekin Joensuussa asustelette?

Tiia
28.5.2011

Hienot puomin kontaktit :) Ruutilla tuo pam-keinu meni tuohon malliin yhdessä vaiheessa, rupesi aiemmin ja aiemmin lähtemään ja jotkut lentokeinuna. Palattiin ihan hihnassa siihen että vaadin 2on2offin (meilläkin se puomilla, muttei keinulle opetettu) ja näin sain sen kuuntelemaan. Vietiin se siihen että luvalla saa tulla pois ja kisoissa vapautan vaan nopeammin.

A:n kosketukset näyttää aika hyviltä, Ruutikin välillä vetää vahingossa kontaktille asti :D Teillä on täsmälleen samanlaiset kontaktit kuin meillä. :D

Sirkku
28.5.2011

Mari, ihan oikein muistit eli Joensuussa asutaan. Ilmeisesti tekin? Ehkä Kodasta olisi riekkukaveriksi Viirulle? :)

Tiia, luulen, että Susullakin pitää ehkä vaatia se 2o2o sinne keinun loppuun, jos tämä suuntaus tuossa suoritustavassa jatkuu. Se tuskin kuitenkaan tulee olemaan isotöinen juttu, kunhan vain palauttelee sen siihen, kun on puomilta jo valmiiksi tuttu asia. Hassua, että on ihan samanlaiset kontaktit! Hyvin valittu siis ;)

Sanni
30.5.2011

Ihanan vauhdikasta :) Ja tosiaan keinu on melkosen vauhdikas myös, huh! Ja oot sinä Sirkkukin aika nopea kintuistasi että ei täällä voi kun lyllertäjä kateellisena huudella :D

Sirkku
31.5.2011

Sanni! No et sinä kyllä mikään lyllertäjä ole :D

Sanni
31.5.2011

Mulla on niin tuskasen lyhyet jalat että jos minä menen kolme askelta niin normaali ihminen menee yhden askeleen :D

Kommentoi

WP_Big_City