Topin ja Viirun jutut

Posted by Sir on Toukokuu 19, 2011
Sadun jutut, Toko, Agility

 Viiru ja Valo-sisko

Topin ja Viirun seikkailuja Sadun kertomana:

Patchcoat-päivien juniori ja seniori

Marginaalihenkilöt pikkupennunrääpäle Viiru ja värivirheellinen eläkeläinen Pesonen nauttivat Patchcoat-päivistä Laukaassa. Ja toki normiosallistuja Susu nautti myös. Myös kanssaleireilijät ja muut hotelliasukit nauttivat. Topin “seesteisyys” ja kadonnut kuulo saivat aikaan sen, että hotellissa nukuttin yöllä. Topille kun näytti oman viltin ja kehotti käymään siihen maate, ukkeli nukkui tyytyväisenä aamuun saakka. Aamulla puoli kuusi Viirun seuraksi aamu-ulkoilulle. Koko päivän se oli reippaana mutta rauhallisena valmis toimintaan kuin palosotilas - ja sama pätee pikku-Viiruun. Mainiot matkalaiset!

Viiru osallistui pentutokoon mutta ei valitettavasti ehtinyt käytännössä treenaamaan. Monta ideaa saatiin kuitenkin Hanna Helmiseltä. Susu osallistui tokoon kahtena päivänä. Aina toko ei ole tosikoille, havaitsin kun katselin miten Miimi palkkasi Pamia lussupallolla haarojen välistä;). Leirin juniorit olivat Viia, Valo ja Viiru, mutta myös aiemmista pentueista riitti leikkiseuraa. Namin syöttelijöitä ja sylittelijöitäkin piisasi. Palveluskoiran pentu kellistää karskeimmankin pk-harrastajan, saati sitten aussiepentu aussie-entusiastin.

Topi taisi olla lajeihin osallistuneista koirista vanhin; Unski-isomummo hengaili kuitenkin mukana leirillä. Aki Korhonen oli suunnitellut agilitykoulutuksiin hyppypyörityksiä sisältävät, mukavan haasteelliset radat. Ekana päivänä selvisin joten kuten, koska radoilla oli aika vähän juoksemista ja enemmänkin ohjaustekniikan opiskelua. Tokana päivänä polvi oli niin sökönä, että teimme vain muutaman esteen pätkiä. Nekään eivät onnistuneet kovin hyvin, koska varoin polvea niin paljon - täytyi sentään pystyä ajamaan kotiin. Onneksi oli pitkä loppusuora, jossa Topi sai pinkoa minkä kintuista pääsi. Mitä opin? Kutsu oikealla, vedä yli vasemmalla, heitä hypyn yli oikealla, pyörähdä persjättö ja ota koira oikeaan käteen. On olemassa tavallinen takaakierto+persjättö ja erikseen saksalainen… Kouluttajaa taisi lopulta hymyilyttää meidän keski-ikäisten naisten iloinen puuhailu. Perinteiseen tapaan Topista ei ole yhtään
leirikuvaa.

Treenipaikka, Vihtavuoren liikuntakeskus, oli viihtyisä paikka hennonvihreän keskisuomalaisen kevätluonnon keskellä. Kiitos Miimille ja muille järjestelijöille!

Korvani ovat koristeet

Testasin Topin kuuloa myös paikassa, jossa Topi on aikanaan pelännyt melkoisesti, nimittäin Joensuussa Itäsillan alla. Naamasta ja korvien asennosta näkee, että kyllä se jotain kuulee - mutta ei kovin paljon. Eikä pelota yhtään! Uudessa Koiramme-lehdessä kerrotaan Reino-leonbergistä, jonka kuulo myös on heikentynyt. Hyvin samanlaisesta kuulostaa Reiskan elämä.

Viiru kävi baby-kurssin kaupunkikävelyllä samaisen sillan alla ja pelkäsi paljon. Ja miksi minä tyhmien tyhmä olin siellä niin kauan. Ja miksi olen edes mennyt millekään maksulliselle kurssille tekemään asioita, joista tiedän, että ne eivät sovi koiralleni. Onneksi Viiru toipui nopeasti ja kohta taas kiinnosti remmissä riekkuminen ja muiden pentujen korvien tavoittelu.

Parit hakuharkat on myös käyty.  Viirulla on ollut näkölähtöjä ja valmiina metsässä lähellä olevia heiluttavia ukkoja. Topin treenejä kuvaa toteamukseni Hilkalle: “Voi kun olisi tuo into ilman tuota sähläämistä”, johon Hilkka totesi, että kaikkea ei voi saada. Jospa itse muistaisin, että turha huutaa metsässä viilettävälle koiralle. Ennen se ei kuunnellut, koska se tiesi minua paremmin, mitä metsässä tehdään, nyt se tuskin kuulisi vaikka haluaisi. Samoin voin varmaan lopettaa agilityssa möykkäämisen. Ainakaan ei kannata luottaa, että koira kääntyy pelkästään ääniohjauksella. Ei kääntynyt ennen eikä ainakaan nyt.

Pappa ihmetteli, miksei Topi istu käskystä namin toivossa, vaikka muut istuvat, jopa pikku-Viiru. Korvat ovat kauniit koristeet rokkikiharoineen. Käsimerkit käyttöön; onneksi niitä on opeteltu, kuten Hanna T totesi Patchcoat-päivillä.

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi

WP_Big_City