Ollaan kun oltaisiin matkalla etelään

Posted by Sirk on Toukokuu 07, 2011
Videot, Toko, Agility

Aussiein vahtipalvelusta päivää! Aina valmiina tehtäviin!

Kesä taitaa tulla sittenkin! Mukavaa, että pääsee taas treenaamaan kaikkia maastolajeja täysipainoisesti, mutta muuten en oikein kuumuudesta välittäisi ainakaan näin koiraharrastuksen kannalta. Kuka jaksaa vääntää kolmenkymmenen esteen agirataa hellesäässä? Tai kirmata pitkin hakumetsiä hikipäissään? Mutta mahtavaa, kun koirat pääsevät uimaan ja kaikkiin muihin hauskoihin kesäpuuhiin. Toivottavasti helteet eivät vain liikaa rasita pikku-Mörköä niin että se jaksaisi taas yhden kesän yli.

Susu on treenannut paljon tokoa ja vähän vähemmän agia. Ensimmäiset vepen kuivatreenitkin vedettiin kuluneella viikolla ja vienti oli loistavasti muistissa aussiella. Ehkä sitä soveltuvuuskokeeseen menemistä voisi pitää ihan tavoiteltavana juttuna tälle kesälle. Talviturkkikin on jo heitetty eli nyt vain kumiveneet esiin ja treenaamaan.

Agissa Susu on tehnyt kotipihalla paljon keppejä ja sheippausrallailua hypyillä. Tuntuu, että se jo nyt menee mieluummin hypyille ja viime viikolla se jopa irtosi hypylle putken sijaan. Suuren suuri edistysaskel, näitä ei ole ennen nähty. Nyt vain pitää jatkaa naksutteluagilityä ja ennen kaikkea kiinnittää huomiota siihen, että palkka tulee nyt jonkin aikaa aina hyppyjen jälkeen, ei aina putken. Muitakin uusia, ilahduttavia agilityjuttuja: Susulla on pian juoksu-A! Sisuunnuin pääsiäiskisoissa stoppikontaktin tylsyyteen enkä voinut olla heittämättä itselleni haastetta opettaa nyt vihdoin ja viimein se juoksari aalle. Nyt on kaksi treenikertaa takana ja tekeminen näyttää suorastaan epäilyttävän hyvältä. Pitäisikö tästä ihan huolestua? Toisaalta olen kuullut useammasta 2o2o-maksista, jotka on myöhemmin opetettu juoksemaan A ilman ongelmia, notta kyllä tämä ihan mahdollista on. Huomatkaa videolla kateutta herättävän hienot DIY-länget! Piti hieman soveltaa. Älkääkä säikähtäkö alun komentoa, Mörkö vain ei oikein innostunut ajatuksesta katsoa sivusta, kun toiset treenaavat ja äidin piti vähän (yrittää) palauttaa sitä ruotuun ;)

Tokoissa olemme jatkaneet voittajan juttujen tapailua. Eilen tokokurssin päätöskerralla tosin palasimme avoimen tunnelmiin, kun vuorossa oli kokeenomainen treeni. Ei siis palkkaa ollenkaan ja kaikki liikkeet putkeen. Paikallaolo ok kahden uroksen välissä, ihan huippu seuraaminen, jäävät perushyvät, luoksetulossa kaikkea epämääräistä sälää mutta stoppi ok, nouto hidas, kaukoissa syöksyi maahanmenoissa mutta oikein hyvät istumaannousut ja hyppy ok. Kommenttiraita oli vähän turhan innokkaasti menossa mukana, yninää ja ininää ja murmatusta joka välissä. Loppua kohden alkoi äännellä myös liikkeiden aikana. Äh! Eilen tajusin, että turhaan minä pelkään minkäänlaista koekoomaa, koska efekti on ihan päinvastainen. Neiti piippisählä… Pitääkin siis tehdä palkattomuustreeniä sillä mentaliteetilla, että Susu ei odottaisi niin kauheasti palkkaa ja malttaisi pysyä hiljaa. Se kyllä tietää, että jossain vaiheessa pallo lentää palkaksi, sitä luottoa ei nyt tarvitse vahvistaa erityisesti. Eilen piippaus ei edes ollut sellaista huolestunutta “olen pieni paimen enkä tiedä, teenkö oikein kun en saa edes palkkaa”-tyylistä, vaan ihan reippain ja iloisin mielin Susu siellä viipotti. Sen näkee jo mallikkaista seuraamisista – ei ole matkalaukusta tietoakaan. Noutohan nyt on treeneissäkin mallia etana.

Tänään tallentui videolle pätkä ruututreeniä. Ekat toistot on namilla, kohdassa 0:30 vaihtuu lelupalkkaan.

8 kommenttia to Ollaan kun oltaisiin matkalla etelään

Sanni
7.5.2011

Ensin nauratti tuo Satun komennus tuossa videolla ja sitten nauratti Lilli kun se tuli katsomaan Susun ruutu videota “Heiiii, täältä kuuluu jonkun tutun ääni, kukahan se olikaan?” ja samalla se liikutteli päätä puolelta toiselle :)

Ja länkiähän on oivallista askarrella tuohon teidän tyyliin ;) Voisitte julkaista rakennusohjeet täällä hihi

Sirkku
8.5.2011

Hihii, Lilli on symppis! Hauska koiruus :)

Emma
8.5.2011

Kivalta näyttää juoksukontaktit. :)
Mörkö oli selvästi ollut ihan toista mieltä kuka treenaa ja millon treenaa ;)
Ruutukin näyttää jo aikas hyvältä! Kohta siis kokeeseen! ;D

Sirkku
8.5.2011

Mörköllä on kyllä selvät mielipiteet ja se antaa reilusti niiden kuulua ;)

Onneksi “kohta” on suhteellinen ilmaisu! :D

Emilia
8.5.2011

Kokeillaanpa toimisiko tämä kommentointi nyt!
Aikaisemmin olen koittanut onnitella toko- ja agilitytuloksista ja mitä kaikkea hienoa täällä onkaan ollut :)

Hyvältä näyttää A! Ei pitäisi katsella tuollaisia ollenkaan… Olin vakaasti päättänyt tyytyä nykyiseen tilanteeseen.

Sirkku
10.5.2011

Toimihan se taas kun vähän räpläsi asetuksia :)

Teillä on niin näppärät stoppikontaktit, että niihin on tosi hyvä tyytyä! Susulla 2o2o aalla ei ollut viime aikoina mikään erityisen hyvä, joten jouti mennäkin vaihtoon.

Tiia
14.5.2011

Ihan kivalta näyttää.
Ruutilla oli alkuksi näin, ylhäällä n. 20cm huipusta muurinpalikat/ leveä speedbump:
http://kuvat.tollerwich.com/marras08-osa1.htm

Sitten sitä siirrettiin alemmaksi ja kaaret jätettiin aika kauan sitten pois. Että koira oppisi asettelemaan askeleet ei vain juokse kaaren ali.
http://www.youtube.com/watch?v=Y3UV-bMva44

Tässä taas vähän alempana:
http://www.youtube.com/watch?v=8liwB1dNTXc

kun tekniikka alkoi olla oikea, samanlainen rytmi joka kerta, otetaan tokalla kertaa mennessä apuvälinen pois. (ollaan nyt tässä vaiheessa)

http://www.youtube.com/watch?v=gp6oId_YxEE
Ja nyt se on n. 10cm kontaktipinnan päällä. tärkeintä paikassa on että koira ottaa oikein laukkaskeleet. Eka haettiin että hyppää yläosan yli ja nyt että menee tarpeeksi pitkälle vika-askel.

Kaveri on tehnyt bc:lle avaksi tultua, juoksukontaktit a:lle, enimmäkseen palkkaamalla vain hyvistä juoksuista. Kisoissakin on sujunut, koira ei ole hyppivää sorttia (juoksi 2on2offeillakin hyvin).

Sirkku
17.5.2011

Oho, oli heittänyt kommentin roskakoriin linkkien takia.

Kiitos vinkeistä ja videoista! Tuota speedbumpia voisi kokeilla laittaa, koska Susu täppää aika ylös kontaktipinnalle ja olisi kiva, ettei tuomareille jää tulkintavaraa. Onko teillä ollut tuo jollain kiinni Aassa vai onko pysynyt siinä itsestään? Susu saataa säikähtää pahasti jos osuu tassuilla bumpiin ja se lähtee liukumaan koiran mukana kolisten alas.

Kommentoi

WP_Big_City