Ihan ikioma Suppilo

Posted by . on Helmikuu 25, 2011
Mörkö sairastaa, Agility, Yleinen

Susun lonkkatulokset tulivat jokin aika sitten takaisin liitosta ja liitto oli sitä mieltä jotta väljyyttä on koivissa edelleen ja niinpä lätkäisi aakkosten kolmannen kirjaimen kertaa kaksi pöytään. C/C on nyt siis Susun lonkkatulos tuplakuvauksen varmuudella. Näin ollen sijoitussopimus raukesi ja Susu on nyt ihan oma koirani. Kiitos Miimille hyvästä yhteistyöstä! Tämän parempia kokemuksia sijoituskoirasta tuskin voisi olla.

Pakkaset pitävät Joensuuta tiukasti otteessaan, joten ihmeempiä emme ole treenailleet. Eilen kävimme kuitenkin agittamassa hyisessä säässä ja kyllä vain – aussiesta alkaa kuoriutua vallan hauska treenikamu agilitynkin saralla. Ihan hurjalla asenteella vetää jo useammankin rundin eikä nyt ole ottanut itseensä useammastakaan korjauskerrasta. Mahtia! Puomia en alkanut siedättää sen yhden treenikerran pahan pelon jälkeen naksuttelemalla, vaan annoin tilanteen rauhoittua muutaman viikon ja sitten ollaan tehty estettä korkessa vireessä hirmutsempillä. Näyttäisi olleen tähän vaivaan ihan sopiva troppi ja eilen Susu teki jo hyviä puomeja. Keinua ei olla nyt taas vähään aikaan tehty mutta tuskin reippaus on mihinkään breikin aikana kadonnut. Pitää yrittää ehtiä muistutella estettä taas seuraavalla kerralla paimenen mieleen.

Mitäs muuta… Ajattelin viedä Susun alkuviikosta steriloitavaksi niin saa sen sitten pois ennen kevään kisoja ja koulutuksia. Laskeskelin, että huonolla säkällä seuraavat juoksut sattuvat juuri kaiken suunnitellun hauskuuden päälle ja sekös harmittaisi. Nyt tulee sitten treeneihin taukoa ja minun tuurillani kelit tietenkin lämpenevät juuri sopivasti. Ei oikein nyt ota sujuakseen tämä meidän agilityuramme! Täytyy ajatella, että sitten leikkauksen toipumisajan jälkeen pääsemme vihdoin kisaamaan ja hyvää kannattaa odottaa. On ihan huippua lähteä kisaamaan Susun kanssa. Jihuu! Siitä tulee varmasti hauskaa.

Pakkaset eivät ole pikkukoiran juttu, koska kylmyys pahentaa heti sen vointia, joten niinpä se on keskittynyt viime aikoina omalla kotipihalla tepasteluun ja arjen puuhiin osallistumiseen sisällä. Mielestäni Mörkö vaikuttaa tyytyväiseltä, vaikka sen elämä ei niin tapahtumarikasta aina olekaan. Takan edessä lämmittely, ruuansaalistusstrategioiden hiominen, vetoleikkien pelaaminen ja raakojen luiden parissa puuhastelu tuntuvat pitävän sen kyllin kiireisenä. Eräänä yönä heräsin kummalliseen pärinään ja unenpöpperössä yritin vain jatkaa nukkumista mutta ääni oli niin kova, ettei nukahtamisesta tullut mitään. Nousin ylös ja havaitsin, että ääni tuli Mörkön omasta kopasta Heh! Noin pieni paketti voi siis kuorsata yllättävän kovaa.

Mä meen nyt! Ens kertaan taas!

15 kommenttia to Ihan ikioma Suppilo

Eve ja Asta
25.2.2011

Onnittelut ikiomasta koirasta. :) Vaikka leikkauksessa on riskinsä, niin kahden koiran kokemuksella on pakko sanoa, että eipä ole mitään helpompaa ja huolettomampaa harrastuskoirana kuin steriloitu narttu. Pari kuukautta toipumista menee nopeasti, sitten on koko loppuelämä aikaa agiloida. :)

Emppu
26.2.2011

Onnea kokonaisen koiran omistajalle! :) Toivotan myös onnea leikkuuseen ja hyvää toipumisaikaa Susulle.

Miimi
26.2.2011

Kiitos vaan teille hienosta sijoituskokemuksesta myös omasta puolestani! Jos kaikki menee ihan ok, niin steriloinnista toipuu kyllä kuukaudessa kisakuntoon - ja riekkumiskuntoon 10 päivässä. ;-) Saanko käyttää tuota mahtavaa Susun kuvaa kotisivuilla? (Menenkin heti kopsaamaan sen… ;-)

Sirkku
26.2.2011

Totta, sitten on koko loppuelämä aikaa agittaa vaikka millä mitalla ympäri vuoden ;)

Ja juu, kuvaa saa toki käyttää!

Sanni
26.2.2011

Kannattihan suaki vähän patisella niin heti tuli blogiin päivitys ;)

Ja leikkaus on varmasti kätevä juttu jatkossa. Ei peruunnu leirit tai kisat yms. :) Terkkuja ihanalle Susulle!

Eve ja Asta
26.2.2011

Ihan kuukauden jälkeen en kisakunnosta puhuisi -vaikka koirasta ehkä siltä tuntuisikin. ;)
Mörkö taitaa elää oikeaa luksus-koiran arkea. :) Taitaa olla pikkukoirien suurta hupia tämä lämpimässä köllöttely. Taran mielestä parasta olisi maata lampaantaljalla takan edessä. Astaa hikoiluttaa heti.

Sirkku
27.2.2011

Sanni, hehee! Olin itse asiassa jo kirjoittanut ennen sun patistelua ja ihmettelinkin, että miten blogipoliisilta on jäänyt päivitys huomaamatta :D

Eve, Mörkön arki on kyllä leppoisaa. Mukavampaa tietenkin olisi, jos se voisi kulkea mukana treeneissä ja pitkilläkin lenkeillä, mutta näillä mennään mitä on annettu ja tärkeintä on, että Mörköllä on kivaa :) Takan lämpö on kyllä ihan ykkösjuttu!

Outi ja Trio
28.2.2011

Onneksi olkoon omasta koirasta. Ei ne C:t sen kisauraa haittaa ja kun olet leikkuuttanut sen niin ei haittaa juoksutkaan ! Eikun baanalle vaan ja nauti ihanasta kisakoirasta ! :-)

Sirkku
28.2.2011

Totta, Outi! :)

emma
1.3.2011

Onnittelut omasta koirasta! :)
Ja tosissaan leikatun nartun kanssa on niiin paljon helpompaa! :) Ja toki leikkauksessakin on omat riskinsä, mutta onhan leikkaamattomankin kanssa taas omansa.. Nopeesti vaan pois alta, niin pääsette ehkä kesällä agikisoihin!

sarianne
1.3.2011

Tosiaan, onnea omasta Sususta! :)

Sirkku
2.3.2011

Kiitos!

Emma, juu, kyllä tässä heti on päästävä kisoihin, kun tämä on pois alta :) Ihanaa, kun ei enää tarvitse huolehtia juoksuista! Ja kaikkein mahtavinta olisi, jos Susulle ei enää tulisi niitä pelkokausia. Se olisi ihan huippua.

emma
2.3.2011

Toivotaan, että pelkokaudet rauhottuisivat leikkauksen myötä! Sitten Susu olis tosi passeli harrastuskoira, kun ei oo juoksuja eikä pelkokausia! :)

Sirkku
2.3.2011

Jep! Eihän tämä leikkaus mikään ihmetroppi ole, mutta luulen, että voi vähän tuoda helpotusta. Ainakin ääniarkuus tuntuu olevan aika vahvasti sidoksissa juoksukiertoon. Saa nähdä, tuskin ainakaan mitään haittaa on :)

[…] 2011 ovat luuston uusintaläpivalaisu sekä luonnetesti. Tuomittiin yhä löysälonkkaiseksi (C/C) ja täräkäksi (+157 pojoa) – molemmat täysin odotusten mukaisia arvioita. Lisäksi Suppilo […]

Kommentoi

WP_Big_City