Hups ja loiskis!

Posted by Sirkku K on Kesäkuu 17, 2010
Haku, Vepe, Mejä, Agility

Topin touhut kirjasi äiti:

Hosumisen kontrollia

Viimeksi hakuharkkojen jälkeen mietin: En tiedä, otammeko seuraavissa harkoissa raunioradalla oikeista piiloista etsimistä suorapalkalla, ilmaisua näkyvillä ukoilla vai oikeita piiloja rullailmaisulla. Ehkä ei viimeksimainittua!

No just sitä: piiloja ja ilmaisua. Mielipiteitä oli puoleen ja toiseen. Mietin, että ehkä on kuitenkin koiralle tässä vaiheessa helpointa, että kaava on aina sama: etsiminen - rullan ottaminen - paluu keskilinjalla eteenpäin siirtyneen ohjaajan luo - liinan kiinnitys - näytölle lähtö - palkka ukolta. Pitäisi myös kentällä treenta pelkkää ilmaisua - kunhan kerkeisi.

Raunioradalla Topia ei taaskaan pelottanut pyssyjen pauke, eivät piiloina olleet roskalaatikko, pikku tunneli, romukasa. Rullailmaisu onnistuu kerta kerralta paremmin, ainakin palautteen mukaan. Yksinkertaistin myös omaa toimintaani rullan vastaanotossa ja näytölle lähdössä ja yritin hosua vähemmän. Topi hosui senkin edestä, ja eilispäiväinen jäljestäminenkin näytti jääneen päälle. Ukot kuitenkin haki näköaistin lisäksi ilmavainulla.

Lopuksi tehtii esineruutua. Sirkku vei kaksi esinettä Topin nähden - mutta Topilla oli liikaa tekemistä piippaamisessa ja minun tuijottamisessani, jotta se oli havainnoinut esineiden viemistä. Topi etsiskeli melko sinnikkäästi mutta lopulta Sirkun piti käydä viskaamassa leluset uudelleen.

Mörkökin etsi esineitä ja ukon (minut kahteen kertaan), ukon hienosti siltarummusta ja kaaritunnelista.

Vepessä pääsimme ekaa kertaa kesän ryhmätreeniin. Treeni sujui vallan mukavasti. Vientiä tehtiin kaksi kertaa ja kumpikin meni erinomaisesti. Jälkimmäisessä oli vähintään koematka. Palkka tuli veneestä. Hieman hitaasti lähti viemään - johtuikohan siitä että oli ihan kuivaturkkinen aluksi. Ennen seuraavaa liikettä wubba teki hieman uimahyppyjä.

Veneen hinauksessa oli tuttuja vaikeuksia: Topi ei vaan pääse vauhtiin. Jos soutaja ei auta, se jää veneen luokse vinkumaan ja kiertelemään ja kiepauttaa (tarkoituksella?) köyden mahansa alta. Yritetäänkö opetella oikeaa teknikkaa vai annanko sen hölmöillä ihan niin kuin parhaaksi näkee? Sama kysymys noussee esille hukkuvan pelastamisessa mutta sitä emme tänään harjoitelleet. Minna lupasi hukuskella torstaina. Jospa silloin saamme oikeat instrumentit rannalle:)

Mitäs muuta on puuhattu: Mejäkokeessa oltiin viikonloppu. Topi jäljesti yhtä hyvin - ja yhtä huonosti - kuin harkoissa. Innokkaasti, tarpeeksi tarkasti mutta liian vauhdikkaasti ja makaukset ylittäen. Vaativan maaston jälkeen kului vain 17 minuuttia. Mutta kyllä olin onnellinen, kun tulimme kaadolle, ja tajusin, että tuomari ei ollut sanonut mitään koko jäljen aikana. Mejä on hyvä laji: siinä ohjaajan on lähes mahdotonta munata oman koiransa suoritusta. Kunhan pitää liinasta kiinni… Tämäkään ei onnistunut viimeisessä treenissä ennen koetta. Teemana piti olla: “Ohjaaja jarruttaa koiraa tasaisesti ja koira jäljestää tämän vuoksi tarkemmin ja ottaa makaukset”. Valitettavasti aiheeksi muuttui: “Liina kirpoaa ohjaajan rähmäkäpälästä, koiraa säntäilee ees taas jäljen tuntumassa ja ohjaaja yrittää saada koiran kiinni ja päästelee suustaan rumia sanoja”.

Agilityssa Leinosen Niina piti meille erittäin hyvän koulutuksen. Treenasimme vauhtia pallo kädessä, erilaisia valsseja ja ehkä vähän linjauksia ja layerointiakin.

Tule tänne, taistelutahto!

Taas torstaina vepeiltiin, nyt nelistään Minnan, Annin ja Miimin kanssa. Minna oli lupautunut hukkumaan kylmässä vedessä. Sissy pelasti Annin lähettämänä hienosti. Topin vetämisen aloittamisen ongelma näyttäytyi jälleen. Sama juttu kuin veneen kanssa, ja sama juttu taisi olla mölleissäkin: Topi alkaa vetää mutta kun vastus tuntuu, se hämmentyy ja kääntyy vedettävään päin, alkaa pyöriskellä ja vetoasennosta tulee ihan mahdoton. Ei auta vaikka elämöin rannalla kissanruokineni ja leluineni. Kyllä tätä pitää harjoitella, vaikka aluksi matalassa vedessä. Onneksi kohta on uintikelit. Liikaa vaadittu treenikavereilta viettää tuntikausia inhottavassa märkäpuvussa. Kiitos, Minna!

Veneen Topi toi kuitenkin kaksi kertaa vallan hyvin.

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi

WP_Big_City